nieuws

Foute uitzendbureaus extra aangepakt

bouwbreed Premium

De Inspectie en Belastingdienst pakken vanaf dit najaar als eerste de honderd uitzendbureaus aan die het meest over de schreef gaan. Het verscherpte toezicht op malafide uitzendbureaus uit zich in eerste instantie in 232 inspecties en 17 invallen sinds maart dit jaar. Minister Kamp kondigt in een brief aan de Tweede kamer aan nog een […]

De Inspectie en Belastingdienst pakken vanaf dit najaar als eerste de honderd uitzendbureaus aan die het meest over de schreef gaan. Het verscherpte toezicht op malafide uitzendbureaus uit zich in eerste instantie in 232 inspecties en 17 invallen sinds maart dit jaar. Minister Kamp kondigt in een brief aan de Tweede kamer aan nog een stap verder te willen gaan en versterkt de opsporing en handhaving. Een apart register met beboete personen wordt daar onderdeel van. Ook moeten meer uitzendbureaus zich certificeren en gaat de kwaliteit van het certificaat omhoog. Kamp mikt daarbij op een regeling om inlenen van personeel alleen nog mogelijk te maken via gecertificeerde bureaus.

Reageer op dit artikel