nieuws

Faillissement waterbouwer Christiaan den Dekker

bouwbreed Premium

Waterbouw- en zandwinningsbedrijf Christiaan den Dekker uit Burgerveen is failliet. Het verkeerde al langer in financiële nood.

De moeilijke markt met een afnemende vraag naar zand en zware druk op de prijzen, brachten de waterbouwer in de rode cijfers. Christiaan den Dekker verkeerde al een half jaar in surseance van betaling. In deze periode is gezocht naar een overnamekandidaat. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Het uitgesproken faillissement betekent dat het definitief is afgelopen, verklaart curator Carolien de Weerdt.

Een en ander betekent dat de schuldeisers zijn aangewezen op de opbrengst van de bezittingen. Om verkopers voor het materieel te kunnen winnen, werken ze nog even door in de zandwinning. De Weerdt onderstreept dat die niet heel lang kan doorgaan maar als gegadigden de zandzuigers in bedrijf kunnen zien, zal de verkoop makkelijker zijn, denkt de curator.

Christiaan den Dekker profileert zich als een bedrijf opererend “op de grens van water en land”. Met circa dertig medewerkers haalde het een laatste jaaromzet van 4,3 miljoen euro. Activiteiten zijn behalve zandwinning, baggerwerk en kleinere waterbouwklussen zoals het opschonen en saneren van vijvers en watergangen.

De inkomsten liepen terug door de afgenomen vraag, die leidde tot onderbezetting van de vloot. Betalingsachterstanden volgden. Een van de schuldeisers diende een faillissementsverzoek in. Het bedrijf reageerde met een surseanceverzoek om tijd te krijgen voor het zoeken naar een oplossing. Vergeefs dus.

Christiaan den Dekker was actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Reageer op dit artikel