nieuws

Enschede schroeft plannen omlaag

bouwbreed

De gemeente Enschede wil de plannen voor de bouw van woningen en kantoren en de aanleg van bedrijventerrein fors omlaag schroeven. Daarvoor is naar schatting 63 miljoen euro nodig. Die voorziening moet in de begroting van 2013 worden opgenomen. Het college van B en W heeft deze drastische koerswijziging voorgesteld aan de gemeenteraad die op […]

De gemeente Enschede wil de plannen voor de bouw van woningen en kantoren en de aanleg van bedrijventerrein fors omlaag schroeven. Daarvoor is naar schatting 63 miljoen euro nodig. Die voorziening moet in de begroting van 2013 worden opgenomen.

Het college van B en W heeft deze drastische koerswijziging voorgesteld aan de gemeenteraad die op 17 september voor het eerst over het plan praat. Vraag en aanbod op de vastgoedmarkt zijn fors uit balans geraakt. De aanhoudend slechte economische situatie heeft de vraag verder verslechterd.

Er is een gepland overschot van 2000 woningen en 60.000 vierkante meter kantoren. B en W wil daarvan 50.000 meter schrappen. Daarnaast is er geen markt voor appartementen. De gemeente wil plannen daarvoor schrappen en zich in samenwerking met corporaties en ontwikkelaars concentreren op de bouw van grondgebonden woningen.

Reageer op dit artikel