nieuws

Energy Academy opent zijn deuren

bouwbreed

De Energy Academy Europe (EAE) is daadwerkelijk van start gegaan. De academie is het nieuwe topinstituut waar energieonderwijs, -onderzoek en -innovatie samenkomen. Doel is Nederland internationaal een vooraanstaande positie te geven op het gebied van energie en de transitie naar duurzaamheid. De EAE wil duizenden studenten van over de hele wereld aantrekken. Op dit moment […]

De Energy Academy Europe (EAE) is daadwerkelijk van start gegaan. De academie is het nieuwe topinstituut waar energieonderwijs, -onderzoek en -innovatie samenkomen. Doel is Nederland internationaal een vooraanstaande positie te geven op het gebied van energie en de transitie naar duurzaamheid.

De EAE wil duizenden studenten van over de hele wereld aantrekken. Op dit moment tellen de energie-opleidingen zo’n driehonderd studenten. Dat moeten er binnen tien jaar minstens tien keer zoveel worden, van mbo tot en met universitair onderwijs.

Veel aandacht zal er zijn voor de wisselwerking tussen studenten en bedrijfsleven. Dat is al zeer geïnteresseerd in samenwerking met de academie. Op dit moment hebben al bijna dertig partners, zowel uit groot- als midden- en kleinbedrijf uit een scala aan sectoren, zich aangemeld . In totaal heeft dat de EAE al 7 miljoen opgeleverd.

Reageer op dit artikel