nieuws

Energiezuinige bouw en aanpassingen in de huurmarkt

bouwbreed

De woningmarkt krijgt vooral te maken met maatregelen die doorstroming moeten bevorderen.

Onder meer door verlaging van de overdrachtsbelasting en vergroten mogelijkheden voor woningverhuurders. Extra huurverhogingen voor hogere inkomens om zodoende scheefwonen tegen te gaan. Een ander speerpunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken is verduurzaming van de woningvoorraad. In de eerste plaats met het nieuwe leningstelsel voor verduurzaming van bestaande bouw, daarnaast gaat het ministerie door met een aantal initiatieven die al eerder in gang zijn gezet, zoals innovatieregelingen en koploperprojecten voor energiezuinige en innovatieve bouw. Verder heeft het ministerie weinig geld om iets nieuws te doen voor de woningmarkt.

Reageer op dit artikel