nieuws

Einde aan juridische strijd Ballast Nedam en zaakwaarnemer Oomen

bouwbreed

De juridische strijd tussen Ballast Nedam en Hans Mauritz, zaakwaarnemer van voormalig projectleider Gé Oomen, is woensdag in de rechtszaal definitief beëindigd.

Onder druk van de voorzieningenrechter Jan Peeters kwamen het bouwconcern en Mauritz, na moeizame onderhandelingen, een schikking overeen. Vastgelegd is onder meer dat partijen geen nieuwe procedures meer tegen elkaar zullen starten. De vonnissen van de reeds gevoerde kortgedingen zullen bovendien worden ‘begraven’.

De enige uitspraak die wel blijft staan, is die van de Amsterdamse rechtbank eind mei. Daarin oordeelde de rechter dat Oomen zich schuldig heeft gemaakt aan fraude rond de bouw van onder meer de Kromhout Kazerne.

Reageer op dit artikel