nieuws

Drie vastgoedbedrijven vernieuwen Nieuw-West

bouwbreed

ASR Vastgoedontwikkeling, Kroonberg Groep en Lebo Vastgoed vernieuwen het winkelgebied rond het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. Tegelijkertijd investeren de woningcorporaties Eigen Haard en Stadgenoot in verbetering van de sociale huurwoningen in de buurt.

De partijen hebben op initiatief van stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. “De ruim 138.000 inwoners van Nieuw-West hebben behoefte aan een aantrekkelijk centrum met een compleet aanbod. Zij willen daar alleen wonen en winkelen, als we er samen wat moois van maken. Dat betekent dat alle partijen samen aan de slag moeten met onderwerpen als verkeersafwikkeling, inrichting openbare ruimte en een goede fasering van alle bouwactiviteiten”, aldus de stadsdeelvoorzitter.

Winkelcentrum Osdorp bestaat nu uit drie deelgebieden: de winkels aan het Osdorpplein, de winkels aan Tussen Meer en de winkels in de Shop­erade. Zij verschillen van karakter. De winkels aan Tussen Meer voorzien voornamelijk in de dagelijkse boodschappen. De winkels aan het Osdorpplein bieden een aanbod in niet-dagelijkse boodschappen zoals kleding, schoenen en cadeauartikelen. In de Shoperade vindt zich een bonte verzameling van exotische eettentjes en kleinschalige winkels.

Alle vastgoedpartijen ontwikkelen een deel van het winkelgebied. De Kroonberg Groep herontwikkelt het bestaande overdekte winkelcentrum Shoperade. ASR Vastgoedontwikkeling realiseert aan de zuidkant van het centrum een uitbreiding van het winkelgebied en nieuwe woningen. Lebo Vastgoed vernieuwt en breidt een deel van de huidige winkels en woningen aan het Osdorpplein uit.

De openbare ruimte wordt onder verantwoordelijkheid van het stadsdeel vernieuwd. Onderdeel daarvan is de aanpassing van de oever van de Sloterplas. De grote waterplas midden in de Westelijke Tuinsteden biedt volgens het stadsdeel ruimte voor experimenten op gebied van horeca en vrijetijdsbesteding.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels