nieuws

‘Dreigend faillissement Remak sterk overdreven’

bouwbreed Premium

‘Dreigend faillissement Remak sterk overdreven’

De 1200 werknemers van het Poolse installatiebedrijf Remak dreigen hun baan te verliezen als het bedrijf hun het Nederlandse minimum cao-loon moet betalen.

Dit zei technisch directeur Zbigniew Cudek van Remak gisteren tegen de kortgedingrechter in Groningen. “In dat geval zijn we gedwongen het faillissement aan te vragen.” FNV-bestuurder Masja Zwart was niet onder de indruk. Zij noemde een dreigend faillissement “sterk overdreven”.

FNV Bondgenoten eiste voor de Groninger rechtbank dat de circa 400 Poolse monteurs die werken aan de bouw van de RWE-kolencentrale in de Eemshaven evenveel krijgen uitbetaald als hun Nederlandse collega’s.

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel