nieuws

Bouwproductie Nederland daalt verder

bouwbreed Premium

Bouwproductie Nederland daalt verder

De bouwproductie is in Nederland van juni op juli met 0,5 procent gedaald. Het productieniveau ligt volgens Eurostat 10,8 procent onder het niveau van juli 2011.

De cijfers laten zien dat vrijwel overal in West-Europa de bouwvolumes flink zijn afgenomen ten opzichte van peiljaar 2005, toen de crisis nog in geen velden of wegen te bekennen was. In Nederland bedraagt de terugslag 12,4 procent. In Spanje wordt voortgebouwd op 41,8 procent van het oude niveau, in Portugal op 55 procent.

Duitsland is in West-Europa een witte raaf met in juli een bouwproductie die ruim een kwart meer bedraagt dan zeven jaar geleden. Ook Zweden presteert goed. Het bouwtempo in het Scandinavische land ligt een derde hoger dan voor de crisis.

Reageer op dit artikel