nieuws

Bouwproducten in verzamelattest

bouwbreed Premium

Voor steeds meer bouwproducten zal in de toekomst een zogeheten verzamelattest worden aangevraagd. Dat verwacht Martin Kloppenberg van certificeringsinstituut SKG in Wageningen. Het verzamelattest vervangt een heleboel losse certificaten die afzonderlijke producten in een systeem nu nog moeten hebben om kwalitatief te voldoen aan bijvoorbeeld het Bouwbesluit. De verzamelattesten verschaffen opdrachtgevers beter en sneller inzicht […]

Voor steeds meer bouwproducten zal in de toekomst een zogeheten verzamelattest worden aangevraagd. Dat verwacht Martin Kloppenberg van certificeringsinstituut SKG in Wageningen. Het verzamelattest vervangt een heleboel losse certificaten die afzonderlijke producten in een systeem nu nog moeten hebben om kwalitatief te voldoen aan bijvoorbeeld het Bouwbesluit. De verzamelattesten verschaffen opdrachtgevers beter en sneller inzicht in de gewaarborgde kwaliteit van de systemen die ze laten monteren. Bovendien kunnen bedrijven en fabrikanten zich er volgens Kloppenberg in de markt mee onderscheiden. ODS, een handelshuis in onder andere brandwerende stalen bouwproducten, heeft samen met SKG zijn eerste verzamelattesten opgesteld voor brandwerende binnendeuren.

> PAGINA 8: Meer efficiëntie in productcertificering

Reageer op dit artikel