nieuws

Bouw in België stabiel maar pessimisme aannemers groeit

bouwbreed

Maar het aantal aa nnemers dat het verdere verloop van dit jaar pessimistisch inschat, bedraagt ongeveer 20 procent. Dat is opnieuw een lichte stijging. Een en ander heeft te maken met het feit dat het aantal vergunningen voor de bouw van eengezinswoningen en voor de renovatie van woningen erop achteruit gaat. Veel aannemers vrezen dat […]

Maar het aantal aa nnemers dat het verdere verloop van dit jaar pessimistisch inschat, bedraagt ongeveer 20 procent. Dat is opnieuw een lichte stijging. Een en ander heeft te maken met het feit dat het aantal vergunningen voor de bouw van eengezinswoningen en voor de renovatie van woningen erop achteruit gaat. Veel aannemers vrezen dat dit zich ook zal vertalen in een daling van de bouwproductie. Tegenover dit minder goede nieuws staat dan weer dat het aantal vergunningen voor de bouw van niet-woongebouwen en voor de bouw van appartementen een lichte stijging vertoont. In het tweede kwartaal van dit jaar is de werkgelegenheid in de bouwsector lichtjes gedaald (-0,1 procent).

Volgens het driemaandelijks gemiddelde bevatten de orderboekjes van de aannemers tijdens de periode van juni tot augustus werk voor 5,43 maanden. In vergelijking met de vorige drie maanden (maart tot mei 2012) is er sprake van een kleine daling met 0,2 procent.

Tijdens de periode van mei tot juli van dit jaar werden 442 bouwbedrijven failliet verklaard en daalde het aantal faillissementen met 3,9 procent.

Reageer op dit artikel