nieuws

Boor Sluiskiltunnel per schip op weg

bouwbreed

De 80 meter lange tunnelboormachine voor de Sluiskiltunnel gaat volgende week vanuit Duitsland per schip op transport naar Nederland. Voor het grote Zeeuwse infraproject, dat de brug bij Sluiskil over het Kanaal van Gent naar Terneuzen gaat vervangen, is de machine op maat gemaakt op basis van geologisch onderzoek. De montage van de boor, geproduceerd […]

De 80 meter lange tunnelboormachine voor de Sluiskiltunnel gaat volgende week vanuit Duitsland per schip op transport naar Nederland. Voor het grote Zeeuwse infraproject, dat de brug bij Sluiskil over het Kanaal van Gent naar Terneuzen gaat vervangen, is de machine op maat gemaakt op basis van geologisch onderzoek. De montage van de boor, geproduceerd door het Duitse Herrenknecht, gaat ongeveer twee maanden duren, verwacht bouwcombinatie BAM-TBI. Het boorproces moet medio januari 2013 beginnen. De Sluiskiltunnel krijgt twee buizen van elk 1145 meter lengte.

Reageer op dit artikel