nieuws

Alternatief voor de Rijn-Gouwelijn

bouwbreed Premium

Er komen Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) bussen en extra treinen in het noorden van Zuid-Holland. Dat heeft de provincie afgesproken met minister Schultz van Haegen (infrastructuur). Het nieuwe HOV-netwerk vormt een alternatief voor het politiek en financieel onhaalbaar gebleken lightrailproject Rijn-Gouwelijn. Snelle HOV-bussen gaan rijden op zes trajecten. De extra treinen gaan rijden tussen Gouda […]

Er komen Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) bussen en extra treinen in het noorden van Zuid-Holland. Dat heeft de provincie afgesproken met minister Schultz van Haegen (infrastructuur). Het nieuwe HOV-netwerk vormt een alternatief voor het politiek en financieel onhaalbaar gebleken lightrailproject Rijn-Gouwelijn. Snelle HOV-bussen gaan rijden op zes trajecten. De extra treinen gaan rijden tussen Gouda en Alphen aan den Rijn en tussen Leiden en Utrecht. De provincie maakt de komende maanden afspraken met betrokken gemeenten over de ruimtelijke ontwikkeling van de HOV-knooppunten.

Reageer op dit artikel