nieuws

24-Uursstaking van magazijnpersoneel Volker Rail

bouwbreed

Het personeel van de drie magazijnen van Volker Rail staakt. Volgens vakbonden zal daardoor de aanvoer van materiaal naar de projecten van de spooraannemer ernstig stokken.

“Het wordt daar een rommeltje”, zegt Egon Groen. De bestuurder van FNV Bondgenoten doelt op de magazijnen van Volker Rail in Alkmaar, Deventer en Utrecht. De werknemers zijn vrijdagochtend, na het eten van een ‘vakbonds-gebakje’, naar huis gestuurd en komen pas na het weekeinde weer terug. De mannen staken uit onvrede over het door de directie voorgestelde sociaal plan.

Volker Rail, onderdeel van Volker Wessels, wil 120 werknemers ontslaan. Onderhandelingen met bonden over onder meer een ontslagvergoeding liepen onlangs definitief stuk.

“Wij eisen een fatsoenlijk sociaal plan dat recht doet aan de medewerkers en hun vaak jarenlange inspanningen voor het bedrijf. Daar is nu geen sprake van”, benadrukt regiobestuurder Ben Bleumer van FNV Bouw.

Overigens zien de bonden het liefst dat de hele reorganisatie wordt heroverwogen. Ze vinden dat eerst de interne werkprocessen aangepakt dienen te worden en de verhoudingen met het personeel moeten worden hersteld, alvorens de omvang van de organisatie in te perken.

Voortgang

De acties bij de magazijnen gelden als aftrap van een langer actietraject. Groen: “Deze eerste actie zal Volker Rail raken. De voortgang van de projecten wordt ernstig belemmerd. Nu de magazijnmannen er niet zijn, kunnen anderen wel gaan lopen trekken aan het materiaal, maar dat wordt natuurlijk een rommeltje.”

Woordvoerder Gjalt Rameijer van Volker Rail zegt dat de spooraannemer in overleg wil blijven met de bonden. “Voor ons is het echter van groot belang om een goed evenwicht te vinden in de belangen van de mensen die ons helaas moeten verlaten en de medewerkers die bij ons blijven werken.”

Reageer op dit artikel