nieuws

152-06-09-2012-Tech_D_10_woodwing_empty_title

bouwbreed

Siemens en Eneco beproeven op een testveld in Lelystad een alternatieve bouwmethode voor windturbines. Hierbij wordt de toren opgebouwd uit kleine stalen elementen. Deze worden op locatie met bouten aan elkaar gemonteerd. Zo kan in korte tijd, tegen lagere kosten ter plekke een mast worden opgebouwd uit verschillende secties. Een eerste turbine van dit type, […]

Siemens en Eneco beproeven op een testveld in Lelystad een alternatieve bouwmethode voor windturbines. Hierbij wordt de toren opgebouwd uit kleine stalen elementen. Deze worden op locatie met bouten aan elkaar gemonteerd. Zo kan in korte tijd, tegen lagere kosten ter plekke een mast worden opgebouwd uit verschillende secties. Een eerste turbine van dit type, een Bolted Steel Shell (BSS) toren ontwikkeld door Siemens en Andresen Towers, staat er inmiddels. De toren is 115 meter hoog en heeft een capaciteit van 2,3 megawatt, genoeg voor circa 2400 huishoudens. Voor de montage van de mast zijn 15.000 bouten gebruikt, die slechts eenmalig aangedraaid hoeven te worden.

Reageer op dit artikel