nieuws

Volvo Trucks presenteert nieuwe FH-serie op 5 september

bouwbreed Premium

Volvo Trucks presenteert nieuwe FH-serie op 5 september

Er wordt door menige chauffeur met spanning naar uitgekeken: de nieuwe versie van de Volvo FH en Volvo FH16.
Op woensdag 5 september is het zover. Dan introduceert Volvo Trucks het nieuwe model.

De wereldpremière en de officiële introductie van de Volvo FH-serie vinden op 5 september om 21:00 uur plaats in Göteborg. Tegelijkertijd worden ook evenementen georganiseerd in Madrid, Birmingham, Parijs, Rotterdam en Brussel. Bovendien is het evenement live te volgen op de introductiesite op internet: www.volvotrucks.com/fh.

Meer personenauto dan truck

De nieuwe FH beschikt over onafhankelijke voorwielophanging (Individual Front Suspension – IFS), waardoor de truck een bijzonder stabiel weggedrag heeft. Dit werd onlangs getoond op Youtube in “The Ballerina Stunt”.

“We hebben onze verwachtingen overtroffen. De Volvo FH lijkt meer op een personenauto dan op een truck voor wat betreft de nauwkeurige reactie en de betrouwbare richtingsstabiliteit,” aldus Martin Palming, Product Manager bij Volvo Trucks.

Evenwichtiger weggedrag

Onafhankelijke voorwielophanging betekent dat elk voorwiel afzonderlijk is opgehangen en dus niet de beweging van het andere wiel beïnvloedt. Aangezien beide voorwielen afzonderlijk bewegen, is het resultaat een rustiger, evenwichtiger weggedrag. Doordat de bewegingen niet van het ene wiel naar het andere worden doorgegeven, neemt het gevoel van precisie en controle ook toe.

Nieuwe norm

Nooit eerder heeft Volvo zoveel tests uitgevoerd onder chauffeurs en transportbedrijven met als doel te garanderen dat het nieuwe model voldoet aan de hoogste eisen. “Het zijn echt onze klanten die het eindproduct hebben beïnvloed en ik ben ervan overtuigd dat dit een nieuwe benchmark wordt voor de hele truckbranche,” aldus Volvo Trucks.

Reageer op dit artikel