nieuws

Vernieuwd handboek houtskeletbouw

bouwbreed

Houtskeletbouw is inmiddels een volwassen bouwmethode die goede mogelijkheden biedt om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Naarmate de behoefte aan energiezuinige en CO2-neutrale, gezonde en comfortabele woning- en utiliteitsbouw op basis van milieuvriendelijke materialen toeneemt, nemen ook de kansen toe. Het vernieuwde Handboek Houtskeletbouw speelt in op bovengenoemde ontwikkelingen en op gewijzigde regelgeving en […]

Houtskeletbouw is inmiddels een volwassen bouwmethode die goede mogelijkheden biedt om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Naarmate de behoefte aan energiezuinige en CO2-neutrale, gezonde en comfortabele woning- en utiliteitsbouw op basis van milieuvriendelijke materialen toeneemt, nemen ook de kansen toe.

Het vernieuwde Handboek Houtskeletbouw speelt in op bovengenoemde ontwikkelingen en op gewijzigde regelgeving en rekenregels. De nieuwste editie is geheel afgestemd op de Eurocodes en het Bouwbesluit 2012. Ook gaat het dieper in op de integratie van installaties, geeft ontwerprichtlijnen voor Passief Bouwen en bevat nieuwe tabellen en details voor hogere isolatiewaarden.

Reageer op dit artikel