nieuws

Verlies overheid op mkb-garanties groter

bouwbreed

De Staat gaat opnieuw meer verlies maken op de kredietgaranties voor het mkb. Er werd voor dit jaar een afschrijving verwacht van 73 miljoen euro, maar bij de Miljoenennota wordt een hoger cijfer gepresenteerd. Dit meldt het Financieele Dagblad. Eerder dit jaar werd de verwachting ook al verhoogd door het ministerie van Economische Zaken. Het […]

De Staat gaat opnieuw meer verlies maken op de kredietgaranties voor het mkb. Er werd voor dit jaar een afschrijving verwacht van 73 miljoen euro, maar bij de Miljoenennota wordt een hoger cijfer gepresenteerd. Dit meldt het Financieele Dagblad. Eerder dit jaar werd de verwachting ook al verhoogd door het ministerie van Economische Zaken.

Het verlies op de mkb-garantie stond in 2008 nog op 3,5 miljoen euro, maar is sindsdien enorm gestegen. In vier jaar tijd heeft de overheid 200 miljoen euro verloren op de garanties. Volgens het ministerie zijn de verliezen in lijn met de verwachting. Sinds 2008 is er ook meer geld beschikbaar gekomen voor de garanties, van 601 miljoen euro in 2008 naar 909 miljoen euro in 2011.

MKB-Nederland benadrukt dat er juist meer geld beschikbaar moet komen omdat het banen en investeringen oplevert.

Reageer op dit artikel