nieuws

Vakbond FNV Bouw deelt cactussen uit

bouwbreed

Vakbond FNV Bouw deelt cactussen uit

FNV Bouw regio Noordwest heeft gisteren in Den Haag 1500 cactussen uitgedeeld. De vakbond wil met de actie “het bewustzijn van mensen vergroten over de plannen van de Kunduz-coalitie”, de gelegenheidscoalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

“De FNV voorziet een sociale woestijn als de plannen doorgaan”, zegt bestuurder Katja Ünlütürk. “Ze zijn slecht voor werknemers en slecht voor Nederland. Ook in dorre tijden zijn vruchtbare keuzes mogelijk. En die zien er toch echt anders uit.”

De vakbond hekelt onder meer de ontslagplannen van de gelegenheidscoalitie en het feit dat de pensioenleeftijd omhoog gaat naar 67, ook voor werknemers met een zwaar beroep. Bovendien vreest FNV Bouw dat de koopkracht daalt als de btw per 1 oktober omhoog gaat.

Reageer op dit artikel