nieuws

Rijksweg A6 krijgt negen tunnels en bruggen in Almere

bouwbreed

De A6 in Almere wordt verdubbeld. De rijksweg krijgt negen tunnels en bruggen. In 2020 moet het werk gereed zijn. Dat blijkt uit de samenwerkingsoverkeenkomst tussen Almere en Rijkswaterstaat.

De dwarsverbindingen zorgen ervoor dat de verschillende delen van de stad onderling beter bereikbaar zijn. “Met name de verbinding tussen Almere Haven, Almere Hout en het centrum van Almere wordt verbeterd”, staat in een toelichting.

Het Rijk investeert ruimt 4 miljard euro in de wegcapaciteit van het tracé A6/A1/A9/A10. Volgens de gemeente wordt Almere hierdoor een van de best bereikbare steden van de Randstad.

Inmiddels is besloten dat de rijksweg de stad niet mag opsplitsen in twee delen. Wethouder Adri Duivesteijn laat weten enthousiast te zijn over de samenwerkingsovereenkomst. Hij wijst erop dat het aanvankelijk de vraag was hoe de verdubbeling van de A6 vorm zou krijgen. Overleg met Rijkswaterstaat heeft volgens hem geleid tot een optimale inpassing van de verbindingsroute.

Daarnaast is hij te spreken over de rijksbijdrage van 5 miljoen euro voor het zogeheten Zilverstrand. Dit gaat onder de Hollandse Brug door naar het Almeerderstrand, waardoor een groot evenemententerrein ontstaat. Duivesteijn verwacht dat de entree van de stad op die manier een belangrijke plek wordt voor recreatie. Het is van belang dat de werkzaamheden ook daadwerkelijk in 2020 worden afgerond, omdat twee jaar later in Almere wellicht de Floriade wordt gehouden.

Daar worden 2 miljoen bezoekers verwacht en daarom is een goede bereikbaarheid van het gebied van belang. Het terrein waarop het evenement plaatsvinden moet uitgroeien tot een nieuwe woonwijk.

Reageer op dit artikel