nieuws

Politieke partijen frustreren investeringen corporaties

bouwbreed Premium

Veel politieke partijen frustreren het investerend vermogen van corporaties. Dit schrijft emeritus hoogleraar Hugo Priemus in een blog op Aedesnet.

De bouw kan zijn borst natmaken als de politieke plannen rond corporaties gestalte krijgen. De kassen worden geplunderd, sommige partijen willen geen huurverhoging of zelfs huurverlaging en de partijen die wel huurverhoging willen, vinden dat corporaties een groot deel van hun woningen moeten verkopen. “Beschamend” vindt Priemus die plannen.

Hij vindt het dan ook gelukkig dat de meeste plannen onuitvoerbaar zijn. De VVD wil een algemene huurverhoging van inflatie plus 3 procent waardoor de vraag zal inzakken. De SP wil inflatievolgend huurbeleid waardoor investeren in huurwoningen weinig aantrekkelijk wordt. Het CDA wil inkomenspolitiek gaan bedrijven via de huren terwijl PvdA D66 en GroenLinks inkomensafhankelijke huurverhogingen bepleiten.

Kortom, vindt Priemus, wordt geen enkel houvast geboden door de politiek. Corporaties doen er volgens hem dan ook goed aan maar even rustig op hun core businesste gaan zitten.

Reageer op dit artikel