nieuws

Order van negen Bomag tandemwalsen voor Heijmans

bouwbreed

Order van negen Bomag tandemwalsen voor Heijmans

Maar liefst negen nieuwe Bomag tandemwalsen in één order van Heijmans Materieel Beheer Rosmalen. “Dat is ook voor ons (helaas) geen alledaagse realiteit,” aldus de directie van Bomag-importeur RoAd Benelux bv uit Barneveld.

Na vele jaren goede ervaring met de kleine Bomag tandemwalsen voegde Heijmans vorig jaar al een tweetal grote Bomag tandemwalsen van het type BW154AP-4 aan de materieelvloot toe. Deze 7 tonners bevielen zo goed, dat men besloot om meer verouderd materieel te vervangen door nieuwe Bomag walsen. Ditmaal ging het om 5 stuks BW 154AP-4 met Asfalt Manager, 2 stuks BW100AD-4, 2 stuks BW120AD-4 en 2 Bomag precisie lijnstrooiers van het type BS150.

Grote afnemer

De onlangs geleverde walsen waren de 24ste en 25ste Bomag BW100AD-4 en de 44ste en 45ste Bomag BW120AD-4 die in de loop van de jaren door Heijmans aangeschaft werden. Deze recent geleverde 2,5 tons tandemwalsen zijn onder andere voorzien van klapbare Rops-beugel, kantensnijder met drukker en conische rol, werk- en verkeersverlichting, dubbele rijhendels, watersproei installatie met intervalschakelaar en een keuzeschakelaar voor vibratie op één of beide rollen.

Asfalt Manager

In tegen stelling tot de vorig jaar geleverde 7 tonners, zijn de nu geleverde vijf tandemwalsen type BW154AP-4 uitgerust met het bekende Bomag Asfalt Manager systeem, het intelligente verdichtingssysteem van Bomag met zelfregelende amplitude en uiteraard temperatuurweergave. Twee stuks zijn uitgerust met de Bomag BS150 precisie lijnstrooier, terwijl de andere drie over de volledige voorbereiding hiervoor beschikken, zodat er onderling kan worden uitgewisseld.

Fraaie cabine

Daarnaast zijn de machines onder andere uitgerust met een Rops-cabine met airconditioning, werk- en verkeersverlichting, hydraulische kantensnijder inclusief mes en voorzien van led rolverlichting, verlichting in de motorruimte, een watersproei installatie met voetschakelaar en zonwerende folie op de cabine-ramen.

Meer info: www.roadbarneveld.com en www.heijmans.nl.

Reageer op dit artikel