nieuws

Onderzoek naar afgeschoven dijk

bouwbreed

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de komende twee weken onderzoeken wat de oorzaak is geweest van een afgeschoven dijkgedeelte bij Wijdenes. Dat gebeurde eind vorige maand en betreft een klein deel van de nieuwe Zuiderdijk. Het gaat om de resterende 75 meter van de totale 13,7 kilometer dijk die versterkt is tussen Enkhuizen en Hoorn. Het […]

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de komende twee weken onderzoeken wat de oorzaak is geweest van een afgeschoven dijkgedeelte bij Wijdenes. Dat gebeurde eind vorige maand en betreft een klein deel van de nieuwe Zuiderdijk. Het gaat om de resterende 75 meter van de totale 13,7 kilometer dijk die versterkt is tussen Enkhuizen en Hoorn.

Het hoogheemraadschap gaat de dijk monitoren en zal nagaan of er nog verschuivingen in de dijk plaatsvinden. Ook vindt er bodemonderzoek plaats om erachter te komen hoe de nieuw aangebrachte kleilaag heeft kunnen afschuiven en op welke wijze dit is op te lossen. De ‘oude’ dijk is niet aangetast, waardoor de veiligheid niet in het geding was.

Reageer op dit artikel