nieuws

‘NUON en Mitsubishi schenden regels op bouwplaats’

bouwbreed

‘NUON en Mitsubishi schenden regels op bouwplaats’

NUON en Mitsubishi houden zich niet aan in OESO-verband afgesproken spelregels voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, op hun bouwplaats in de Eemshaven.

Dat heeft FNV Eemshaven gemeld bij het Nationaal Contactpunt (NCP), de waakhond van de OESO (Organisatie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling) in Nederland. FNV Eemshaven is een samenwerkingsverband van FNV Bouw en Bondgenoten.

De vakbond constateert dat onderaannemers en uitzendbureaus op grote schaal werknemers onderbetalen. Het lijkt er volgens de bond zelfs op dat werknemers worden betaald naar gelang hun nationaliteit. Na meer dan een jaar onderzoek op de bouwplaats, en diverse overleggen met NUON en onderaannemers in de Eemshaven, concludeert FNV Eemshaven dat NUON en Mitsubishi niets doen aan de overtredingen van wet- en regelgeving door onderaannemers op de bouwplaats.

NUON Energy N.V. is opdrachtgever voor de bouw van een energiecentrale in de Eemshaven. Aan de bouw werken honderden bedrijven met veelal buitenlandse werknemers. De Japanse multinational Mitsubishi is de hoofdaannemer.

Reageer op dit artikel