nieuws

NMa: Geen misbruik machtspositie Schiphol

bouwbreed Premium

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de klacht van Chipshol over mogelijk machtsmisbruik door Schiphol afgewezen. Volgens de kartelwaakhond zijn er geen aanwijzingen gevonden dat Schiphol zijn machtspositie heeft misbruikt om te voorkomen dat de gebiedsontwikkelaar gronden rond de luchthaven kan ontwikkelen. Chipshol, dat al jaren overhoop ligt met Schiphol, noemt het besluit van de NMa […]

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de klacht van Chipshol over mogelijk machtsmisbruik door Schiphol afgewezen.

Volgens de kartelwaakhond zijn er geen aanwijzingen gevonden dat Schiphol zijn machtspositie heeft misbruikt om te voorkomen dat de gebiedsontwikkelaar gronden rond de luchthaven kan ontwikkelen.

Chipshol, dat al jaren overhoop ligt met Schiphol, noemt het besluit van de NMa politiek gekleurd. Volgens het bedrijf is in 2009 al vastgesteld dat rond de luchthaven van eerlijke concurrentie op de vastgoedmarkt geen sprake is.

Reageer op dit artikel