nieuws

Nederland achterop met vergroenen economie

bouwbreed Premium

Nederland achterop met vergroenen economie

Nederland is geen koploper met het vergroenen van de economie. En dat terwijl investeren in schone energie miljarden oplevert.

In een donderdag verschenen rapport observeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat landen als Zuid-Korea, Denemarken, Duitsland en China momenteel veel meer aan duurzaamheid doen. Dat blijkt onder meer uit hun hoge verkoopcijfers voor schone energietechnologie.

Die achterstand moet worden ingelopen. Het planbureau vindt het nodig dat Nederland sterker op vergroening inzet. Omdat de wereldeconomie de komende 40 jaar waarschijnlijk gaat verviervoudigen, zal de schaarste aan grondstoffen en hulpbronnen toenemen.

Lees het rapport Voorwaarden voor vergroening van de economie in Nederland (PBL)

Reageer op dit artikel