nieuws

Leidingsysteem isoleert beter

bouwbreed

Leidingsysteem isoleert beter

Producent Armacell introduceert voorgeïsoleerde leidingen voor vacuümbuiscollectoren die bestand zijn tegen een temperatuurbereik tot 200 graden.

Voorgeïsoleerde leidingsystemen spelen een cruciale rol in het optimaliseren van thermische zonnesystemen. Doorgaans kunnen rubber geïsoleerde, geribbelde rvs-leidingen alleen worden toegepast tot een maximumtemperatuur van 150 graden Celsius. Bij hogere temperaturen wordt het isolatiemateriaal bros en verliest het zijn isolerende eigenschappen.

Het DuoSolar 220-systeem voorziet in dubbele leidingen met een functionele meerlaagsconstructie. Dankzij de gepatenteerde join-split-technologie kunnen deze leidingen tijdens het installatieproces ook eenvoudig worden gescheiden en weer vastgekoppeld.

Lees meer over het DuoSolar 220-systeem

Reageer op dit artikel