nieuws

Kroonprins adviseert doorgaan met OS 2028

bouwbreed

Prins Willem-Alexander adviseert dringend door te gaan met de pogingen de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Volgens hem gaat er voor de bouw- en infrasector een enorme stimulans uit van de Olympische Spelen, als die in 2028 mogelijk in Nederland worden gehouden.

In een interview met Mart Smeets zei de prins dat het hem nog niet eens om de sport zelf gaat, maar om de toekomst van ons land. “Want het is voor Nederland heel belangrijk weer een visie te hebben. Om op langere termijn te kijken. Het is allemaal korte termijn op dit moment. We kunnen de Olympische Spelen als katalysator gebruiken, om een langetermijnvisie voor Nederland te hebben. Wat willen we met onze infrastructuur, wat willen we met onze woningen doen, wat willen we doen met onze sport, met alles?” Van die visie kan in zijn ogen ons land tientallen jaren profijt hebben.

Reageer op dit artikel