nieuws

Klaar voor 
9 miljoen ton zand

bouwbreed Premium

Lent – Zandzuiger De Waalsprong is er klaar voor. Met groot onderhoud en een uitbreiding achter de rug kan de zuiger meteen na de bouwvak aan de slag in de nieuw aan te leggen Lentse plas bij Nijmegen. MNO Vervat realiseert in opdracht van de gemeente de komende tien jaar het project Landschapszone Nijmegen, een […]

Lent – Zandzuiger De Waalsprong is er klaar voor. Met groot onderhoud en een uitbreiding achter de rug kan de zuiger meteen na de bouwvak aan de slag in de nieuw aan te leggen Lentse plas bij Nijmegen. MNO Vervat realiseert in opdracht van de gemeente de komende tien jaar het project Landschapszone Nijmegen, een natuur- en recreatiegebied met een omvang van 150 hectare. Drie nieuwe plassen maken deel uit van het project, waarvan de Lentse plas de grootste is. In totaal wordt 9 miljoen ton zand gewonnen.

Inmiddels heeft MNO Vervat de afdekkende kleilaag van de Lentse plas verwijderd en zijn de contouren van de plas zichtbaar. Op de oever wordt de laatste klei weggehaald en is het laatste voorbereidende werk aan de gang voor de start van de zandwinning. Aan de rand van de Lentse plas, grenzend aan de wijk Visveld in de Waalsprong, bouwt Heijmans vanaf dit najaar woningbouwproject de Groene Oever, met 117 woningen.

Foto en tekst: APA

Reageer op dit artikel