nieuws

Joint venture Dura Vermeer en projectontwikkelaar PFC2

bouwbreed

Door de samenwerking willen beide partijen naar eigen zeggen “inspelen op de groeikansen in de huidige markt”. PFC2 is actief in de datacenter-, hotel- en de zorgbranche en heeft een vastgoedportefeuille van circa 400 á 500 miljoen euro, voornamelijk in de Randstad. “Bovendien is PFC2 al jaren actief in binnenstedelijke herontwikkeling met sterke concepten”, zegt […]

Door de samenwerking willen beide partijen naar eigen zeggen “inspelen op de groeikansen in de huidige markt”. PFC2 is actief in de datacenter-, hotel- en de zorgbranche en heeft een vastgoedportefeuille van circa 400 á 500 miljoen euro, voornamelijk in de Randstad. “Bovendien is PFC2 al jaren actief in binnenstedelijke herontwikkeling met sterke concepten”, zegt divisiedirecteur Peter Krop van Dura Vermeer. Voor Dura Vermeer is de samenwerking een volgende stap in zijn strategie om een netwerk van specialistische partijen op te bouwen in de verschillende sectoren waarin zij actief is. Zo werd afgelopen juni ingenieurs- en adviesbureau Archicom overgenomen. Februari dit jaar werd bovendien onderhouds- en renovatiebedrijf Van Ieperen uit IJsselstein ingelijfd.

Directeur Hans Woerlee van PFC2: “In het huidige tijdsgewricht moet je iedere vorm van onzekerheid wegnemen bij de klant. Dan heb je een bouwpartner nodig. Dura Vermeer was wat ons betreft het meest geschikt omdat het één van de weinige bouwbedrijven is met een gezonde financiële positie, zo niet de enige.”

De samenwerking startte eigenlijk al deze zomer. “We doen inmiddels bij twee gemeenten samen mee met een aanbesteding”, zegt de directeur van de Amsterdamse projectontwikkelaar. “Dat zal meer worden.” Hoeveel meer is nog niet duidelijk. “We gaan kijken waar we wat kunnen betekenen. En dat zal niet alleen in de Randstad zijn.”

Reageer op dit artikel