nieuws

Imtech creëert poule voor betere tijden

bouwbreed

Imtech creëert in 
Nederland een arbeidspoule voor 150 tot 200 werknemers om overtollig personeel flexibel elders binnen het concern in te zetten. Terwijl internationaal de opbrengsten in het eerste halfjaar met 14 procent toenamen, kampt de technische dienstverlener in de Beneluxlanden met krimp.

Concern noteert internationaal 14 procent groei

“Binnen de Benelux presteert het segmenten industrie goed. De sector gebouwen is een ander verhaal”, zegt bestuursvoorzitter René van der Bruggen. “Veel kantoormeters staan leeg en de bezuinigingen bij de gemeenten merken we goed. De problemen bij de kantoren zijn structureel.”

Heroriëntering

Imtech voert in de Benelux herstructureringen door en zoekt een uitweg via strategische heroriëntering om het tij te keren. Van der Bruggen denkt niet dat dit jaar al de stijgende lijn weer kan worden opgepakt. Vergeleken met een jaar geleden zijn in de Benelux 307 arbeidsplaatsen geschrapt. “We proberen zo zuinig mogelijk op ons personeel te zijn. Daarom hebben we een arbeidspoule opgezet. Over anderhalf jaar hebben we de mensen weer nodig.”

Over het tijdstip waarop het economisch herstel intreedt, durft Van der Bruggen geen voorspellingen te doen. “In de Europese Unie is de situatie zeker niet rooskleurig. Wat we wel weten is dat de sector technologie sterker groeit dan de bruto nationale producten en dat is goed voor een bedrijf als het onze.”

In de eerste helft van het jaar slaagde Imtech erin zijn opbrengsten met 14 procent te verhogen tot ruim 2,6 miljard euro. De nettowinst steeg daarbij met 2 procent tot 62 miljoen euro. De orderportefeuille is gevuld met werk ter waarde van 6,5 miljard euro, 13 procent meer dan in de zomer van 2011.

Ondanks de krimp in de Benelux en een land als Spanje steeg het aantal medewerkers met 9 procent tot een legioen van 29.128. Goede resultaten boekt Imtech vooral in Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen.

Reageer op dit artikel