nieuws

Friesland moet deel huiswerk overdoen

bouwbreed Premium

De provincie Friesland moet meer dan 350 van de 380 onteigeningsprocedures overdoen. De grond is nodig voor de aanleg van de autoweg Centrale As van Dokkum naar Drachten. Volgens de Kroon die het grootste gedeelte van de onteigeningsverzoeken afwees, had de provincie geen tijdig bod gedaan. Bovendien kregen de te onteigenen eigenaren te weinig tijd […]

De provincie Friesland moet meer dan 350 van de 380 onteigeningsprocedures overdoen. De grond is nodig voor de aanleg van de autoweg Centrale As van Dokkum naar Drachten. Volgens de Kroon die het grootste gedeelte van de onteigeningsverzoeken afwees, had de provincie geen tijdig bod gedaan. Bovendien kregen de te onteigenen eigenaren te weinig tijd om te reageren.

De provincie overlegt nu met het ministerie van Infrastructuur en Milieu hoe de gemaakte fouten hersteld kunnen worden. Dat kan snel gaan omdat vrijwel al het voorwerk al gebeurd is. Medio 2013 kunnen de gronden beschikbaar zijn waardoor de wegaanleg op tijd kan beginnen.

Reageer op dit artikel