nieuws

EuroSkills gaan voor!

bouwbreed

EuroSkills gaan voor!

Ook al doet Fundeon niet meer mee, toch blijft de Nederlandse bouw vertegenwoordigd op de internationale beroepenwedstrijden EuroSkills.

Het initiatief voor de EuroSkills komt uit Nederland, van de organisatie SkillsNetherlands. Andere Europese landen haakten enthousiast in. Zes jaar geleden was in Rotterdam de eerste editie. Maup Ruijsbroek was erbij voor de bouwcompetitie, namens Fundeon.

Fundeon wilde echter bezuinigen. De keus was voortaan alleen nog mee te doen aan de WorldSkills. Desondanks blijft begeleider Ruijsbroek, inmiddels gepensioneerd Fundeon-man, zich inzetten als vrijwilliger. Hij begeleidt de Nederlandse bouwdeelnemers, helpt mee bij de organisatie van de wedstrijd en treedt op als jurylid.

Lees meer over EuroSkills

Lees het hele artikel op vrijdag in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels