nieuws

‘Bouwsector Groot-Brittannië nog twee jaar in recessie’

bouwbreed

De Britse bouwproductie zal dit en volgend jaar zeker nog eens 
6 procent inzakken en pas in 2014 kan weer groei worden verwacht. Dat herstel zal dan wel fors zijn en ook langere tijd kunnen aanhouden.

Dat stelt de Construction Products Association op basis van de laatste peiling onder haar leden. De Britse bouw leek er eerder weer bovenop te komen, met opmerkelijke groeicijfers aan het begin van dit jaar, maar is nu weer volledig ingestort. Volgens de brancheorganisatie komt dat vooral doordat naast de overheid nu ook de private sector geen opdrachten meer verstrekt. De problemen zijn het sterkst in de woningbouw waar het aantal sociale woningen met een kwart is gedaald. Aan de andere kant doet de railsector het sterk met een verwachte groei van 55 procent in drie jaar tijd.

Economisch directeur Noble Francis: “Tussen nu en 2014 zal de bouw zeker 13 miljard euro verliezen doordat de bouwactiviteiten van de overheid sterk wegvallen. Hoewel we dit al een tijd hebben zien aankomen, is de hoop op herstel in de private sector die de overheidsbezuinigingen moest compenseren, niet uitgekomen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels