nieuws

Bouwbedrijf Heijnen uit Emmen failliet verklaard

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Heijnen uit Emmen is failliet. Het bedrijf vroeg zijn eigen faillissement aan bij de rechtbank in Assen omdat het de salarissen van zijn 55 medewerkers niet meer kon betalen.

Curator van het failliete Heijnen, Jan van Burg verklaart goede mogelijkheden te zien voor een doorstart. Daarvoor zou uiteraard een externe partij moeten willen instappen. Begin volgende week denkt Van Burg te kunnen melden of de doorstart gaat lukken.

Heijnen is gespecialiseerd in de uitvoering van metsel-, tegel-en voegwerk. Acute geldnood ontstond door het faillissement van een aantal grote klanten, licht de curator toe.

Het bedrijf was al verzwakt door de neergaande markt, die een moordende concurrentie tot gevolg heeft. Onderaannemers zoals Heijnen trekken in deze omstandigheden aan het kortste eind, weet ook Van Burg.

Bij een eerdere reorganisatie verloor ongeveer de helft van de mensen zijn baan. Van de aanvankelijk 120 banen bleven er uiteindelijk de eerder genoemde 55 over.

Na 2008 werd geen enkel jaar winst gemaakt. Om bezig te blijven ging Heijnen werk aannemen voor of onder de kostprijs. Bij bedrijven zoals dit bestaan die kosten hoofdzakelijk uit de betaling van personeel.

Reageer op dit artikel