nieuws

Bouw waterkrachtcentrale stilgelegd

bouwbreed

Een rechter in Brazilië heeft de bouw van de Belo Monte waterkrachtcentrale in het Amazone-regenwoud laten stilleggen. Er moet eerst nader onderzoek worden uitgevoerd om de gevolgen voor de inheemse volken in kaart te brengen. De bouw van de centrale wordt mede uitgevoerd door Arcadis, dat in consortiumverband belast is met het management. Voor dit […]

Een rechter in Brazilië heeft de bouw van de Belo Monte waterkrachtcentrale in het Amazone-regenwoud laten stilleggen. Er moet eerst nader onderzoek worden uitgevoerd om de gevolgen voor de inheemse volken in kaart te brengen.

De bouw van de centrale wordt mede uitgevoerd door Arcadis, dat in consortiumverband belast is met het management. Voor dit project werkt Arcadis samen met Themag, Concremat en Engecorps. De waterkrachtcentrale, waar de op twee na grootste stuwdam ter wereld onderdeel van uitmaakt, moet na voltooiing 11.200 megawatt energie leveren. Maar volgens tegenstanders vormt het project een bedreiging voor de in het gebied wonende inheemse volken.

Ook elders in de Braziliaanse Amazone lopen soortgelijke projecten vertraging op door juridische gevechten. De bouw van een andere waterkrachtcentrale is al meerdere malen stilgelegd, omdat inheemsen zich bedreigd voelen in hun voortbestaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels