nieuws

Boskalis krijgt in India grote opdracht voor haven Mumbai

bouwbreed

Boskalis heeft een havenproject in de Indiase stad Mumbai binnengehaald voor circa 175 miljoen euro. De gunning is bijzonder omdat de Indiase markt voor publieke baggerwerken in principe gesloten is voor buitenlandse bedrijven.

Andere grote opdrachten voor Boskalis in India gebeurden voor private partijen, zoals oliemaatschappijen.

Staatsbedrijf DCI (Dredging Corporation of India) heef het binnenlandse primaat. Kleinschalig onderhoudswerk is een volledig Indiase (DCI-) aangelegenheid. “Een markt”, analyseert woordvoerder Martijn Schuttevaer, “blijft gesloten zolang dat commercieel en economisch interessant is. Voor grote werken ontkomt ook India er niet aan over de landsgrenzen te kijken.”

In Mumbai wordt het 33,5 kilometer lange toegangskanaal vergroot, evenals havenbassins en draaikommen. Het werk begint in september en duurt circa twee jaar.

Opdrachtgever Jawaharlal Nehru Port Trust (JNPT) exploiteert in Mumbai de grootste containerhaven van India, 4,3 miljoen TEU. De uitbreiding is nodig om grotere schepen te kunnen ontvangen en te kunnen groeien naar een capaciteit van circa 10 miljoen TEU.

Reageer op dit artikel