nieuws

Beelen haalt aangepaste CAT 385CL op in Coevorden

bouwbreed Premium

Beelen haalt aangepaste CAT 385CL op in Coevorden

De Beelen Groep heeft bij STC in Coevorden een aangepaste Caterpillar 385CL UHD opgehaald. STC heeft hem voorzien van een sterke monogiek en en 22 meter lange triplegiek speciaal voor hoog sloopwerk.

De Beelen Groep is in ons land één van de grootste spelers op het gebied van sloopwerken, afvalinzameling, afvalrecycling, asbestverwijdering en containerservice. De “voorloper in duurzaam slopen” uit Amersfoort heeft een dertigtal (sloop)machines in gebruik, waarvan de aangepaste CAT 385CL één van de zwaardere is.

Krachtig visitekaartje

STC is gespecialiseerd in het produceren en waar nodig zelf ontwikkelen van speciale uitrustingstukken voor grondverzet- en industriële machines. Sport apart is het ombouwen van een graafmachine tot sloopmachine, inclusief de bouw en montage van extra sterke en lange gieken. Daarmee geeft het bedrijf uit Coevorden een ‘krachtig’ visitekaartje af.Verzwaard contragewicht


Om probleemloos te kunnen werken met de 22 meter lange triplegiek en daaraan hangende sloophamer, crusher of bak is het contragewicht fors verzwaard: met 10.000 kg naar in totaal 24 ton. De ballast is hydraulisch afneembaar om transport over de weg mogelijk te maken. Want de sloopklare machine weegt inclusief de triple giek en verzwaarde ballast al gauw een 100 ton.

Tweetal gieken

De voor sloopwerk bedoelde triple giek kan werktuigen tot maximaal circa 10 ton tillen.

De monogiek wordt ingezet bij graafwerk, gebruik van een zware schaar en bij zaken als het rooien van funderingen.

De verschillende gieken zijn binnen enkele minuten te wisselen door toepassing van een snelwisselsysteem met een tweetal inpen cilinders. Voor de hydrauliekwissel worden Stucchi en Multimaster snelkoppelingen gebruikt.

Overige aanpassingen

De cabine van de sloopmachine kreeg aluminium beschermplaten. Ook is extra verlichting en zijn meerdere camera’s gemonteerd. De cabine is speciaal voor het werken met de lange giek nu tot 30 graden kantelbaar.

De stick is voorzien van beschermplaten van Hardox staal. Op de triple giek is een complete watersproeiinstallatie aangebracht door STC. Tot slot is de machine voorzien van een centrale vetsmering (Groeneveld Twinsysteem).

Meer info: www.beelen.nl en www.stcbv.nl.

Reageer op dit artikel