nieuws

Balfour Beatty schrapt banen

bouwbreed

De Britse bouwer en bouwdienstverlener Balfour Beatty schrapt 650 banen bij de bouwdivisie in Groot-Brittannië. De banen verdwijnen vooral bij regionale kantoren, waarvan Balfour Beatty er 35 van de 75 gaat sluiten.

Balfour Beatty richt zich in het thuisland “in het post-olympische tijdperk” op meer gevarieerde en kleinere opdrachten van veelal private klanten. Daarbij heeft het bedrijf ook het oog op sectoren als energie en water. Desalniettemin zijn zowel de omzet als het opdrachtenboek voor Groot-Brittannië in de eerste jaarhelft teruggelopen.

Het bedrijf omschrijft ook de railmarkt, vooral op het Europese vasteland, als moeizaam. Verder noemt Balfour Beatty de Amerikaanse bouwmarkt stabiel, “hoewel een betekenisvol herstel nog wel twaalf tot achttien zal uitblijven.”

Reageer op dit artikel