nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand in kartcentrum

bouwbreed Premium

Asbest vrijgekomen bij brand in kartcentrum

Bij een uitslaande brand in een kartcentrum in Stadskanaal is afgelopen nacht asbest vrijgekomen. Dat heeft een onderzoeksbureau vastgesteld.

Het asbest werd aangetroffen in grote brokken in tuinen van omliggende woningen en de terreinen van bedrijven. Er is een inventarisatie gemaakt van het besmette gebied. Bij verhitting zijn (golf)platen van asbestcement kapotgeknapt, waarbij deeltjes asbestcement zijn vrijgekomen. Met de hitte van het vuur kunnen de deeltjes ver opstijgen en ver van de brandhaard weer neerslaan. Grote scherven van de golfplaten liggen dichter bij de brand. De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven de asbestdeeltjes zo snel mogelijk te laten opruimen.

Reageer op dit artikel