nieuws

Woningbouwer Groothuis failliet

bouwbreed Premium

Groothuis uit Harbrinkhoek is failliet. De Twentse woningbouwer telde voor de crisis nog 320 medewerkers en hoopt op een doorstart.

“Over de kans om verder te gaan beslist de curator”, zegt interim-directeur Hans Kloosterman. “Tot vrijdag hebben we onderhandeld over een overname. Ik kan niet zeggen met wie. Toen de partij zich terugtrok kon ik niet anders doen dan het faillissement aanvragen. Groothuis had nog 110 medewerkers.”

Voorzitter Jos Rolefes van de ondernemingsraad heeft begrip dat de directie van Groothuis de handdoek in de ring gooit. De familie heeft jarenlang extra geld in het bedrijf gestopt om de onderneming overeind te houden. Van de ondernemingsraad ging dan ook namens het personeel een bedankje naar de familie Groothuis.

Reageer op dit artikel