nieuws

Weglaten koppelstaven leidde eerder niet tot problemen

bouwbreed

Weglaten koppelstaven leidde eerder niet tot problemen

Ook bij de eerdere uitbreiding van het FC Twente-stadion ontbraken koppelstaven tussen de kapspanten in de bouwfase. Maar toen waren in elk geval wel stabiliteitsverbanden aangebracht.

De koppelstaven werden door Voortman Staalbouw weggelaten, omdat tijdens de montage van de overkapping ook nog hard werd gewerkt aan de bouw van de trappenhuizen. De kraan die de prefabelementen voor de trappenhuizen op hun plek moest zetten, zou ernstig worden gehinderd als de koppelstaven aan de achterkant van de spanten al op hun plek zouden zitten. Bij de eerdere uitbreiding van het stadion twee jaar daarvoor waren ze om die reden ook pas veel later aangebracht.

Lees ook de beschouwing over Grolsch Veste

Reageer op dit artikel