nieuws

Verdeelstations voor glasvezelnetten

bouwbreed Premium

Datwyler, in Nederland vertegenwoordigd door Datwyler Cables in Dronten, biedt gebruiksklare verdeelstations voor glasvezelnetten aan. De producent maakt deze Points of Presence oftewel PoP’s genoemde stations in samenwerking met andere bedrijven.

De gebruiker levert er de specificaties voor. Eenmaal gereed wordt het ingerichte station naar de locatie gebracht. De gebruiker sluit het station aan. Datwyler last op bestelling de glasvezels.

De verdeelstations zijn van beton. De fabrikant levert ze in uiteenlopende afmetingen en met verschillende frontplaten. Met dat laatste zijn de PoP’s onopvallender in de omgeving te plaatsen. De stations zijn uitgerust met optische verdelers en al dan niet voorgemonteerde ‘patchvelden’ voor glasvezels.

Andere voorzieningen zijn een klimaatsysteem, een alarm en toegangscontrole. Een statische onderbrekingsvrije stroomvoorziening oftewel UPS met accu houdt het station in noodgevallen in bedrijf.

Reageer op dit artikel