nieuws

Unitbouwer De Meeuw merkt weinig van crisis

bouwbreed Premium

De Meeuw Bouwsystemen vaart met een vrij stabiele omzet door de crisis. De belangstelling voor flexibele gebouwen groeit sterk, merkt directeur Nederland Jeroen Verweij.

D e Brabantse producent en verhuurder van flexibele gebouwen profiteert van de toegenomen aandacht voor duurzaamheid. Hergebruik telt steeds zwaarder bij aanbestedingen in plaats van alleen prijs. De Meeuw heeft gebouwen die aan een tiende leven toe zijn. De omzet van De Meeuw veerde na een minder jaar in 2010 vorig jaar weer op. Oorzaak zijn een aantal grote opdrachten waaronder de levering van 722 units voor een verzorgingstehuis in Ede. Vijfhonderd eenheden worden nieuw gebouwd in de fabriek in Oirschot; 222 stuks worden hergebruikt. “Dat betekent kortere vakanties en langer doorwerken”, zegt Verweij. Volgens hem is dat geen probleem. De Meeuw werkt veel met Duitse inhuurders. “Die hebben een geweldige mentalite it.”

Reageer op dit artikel