nieuws

Top Eurocommerce opgepakt door Fiod

bouwbreed

Voormalig algemeen directeur van projectontwikkelaar Eurocommerce Ger Visser wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting van een aantal banken. Hij is gisteren door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) opgepakt. Ook de commercieel directeur van het vastgoedbedrijf uit Deventer is aangehouden. De verdenking bestaat dat de twee valse informa tie hebben verstrekt aan banken. […]

Voormalig algemeen directeur van projectontwikkelaar Eurocommerce Ger Visser wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting van een aantal banken. Hij is gisteren door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) opgepakt. Ook de commercieel directeur van het vastgoedbedrijf uit Deventer is aangehouden.

De verdenking bestaat dat de twee valse informa tie hebben verstrekt aan banken. Die leenden Eurocommerce daardoor ten onrechte vele miljoenen euro’s. De ontwikkelaar verkeert al maanden in financiële nood. In mei moest het bedrijf uitstel van betaling aanvragen.

Enkele gedupeerde banken hebben onlangs aangifte gedaan tegen de top van Eurocommerce nadat ze op onregelmatigheden waren gestuit.

Reageer op dit artikel