nieuws

Strijd om EU-budget van start

bouwbreed

Strijd om EU-budget van start

Terwijl veel bedrijven en steden blij zijn met de steun die ze vanuit de Europese Unie hebben gekregen in deze crisistijd, proberen nationale regeringen diezelfde unie financieel aan banden te leggen.

Terwijl de commissie het budget voor 2013 met 6,8 procent wil laten groeien, wil de Europese Raad van ministers niet verder gaan dan 2,79 procent. Dat gebeurt onder het motto, “als wij de buikriem moeten aanhalen, dan de EU ook”.

In een brandbrief aan de regeringsleiders schrijft Commissie-voorzitter José Manuel Barosso dan ook dat de Europese Raad nog maar een paar weken geleden akkoord is gegaan met al het noodzakelijke doen om Europa terug te brengen op het pad van intelligente, duurzame groei.

Reageer op dit artikel