nieuws

PVV gooit milieu en duurzaamheid in de uitverkoop

bouwbreed

Milieu en duurzaamheid worden door de PVV in de prullenbak gedeponeerd. Dit blijkt uit het verkiezingsprogramma van de partij van Geert Wilders.

Milieugekkies baden in de subsidie. Windmolens schijnen te zorgen voor ‘groene banen. Maar de enige banen die het oplevert zijn de duurbetaalde schnabbels voor GroenLinkers en D66’ers die elders niet aan het werk komen, schrijft Wilders in het programma.

Zijn acties: weg met windmolens, stoppen met duurzaam inkopen, stoppen met SDE+-regeling, stoppen met duurzaamheidsubsidies, stopzetten fiscale vergroening, afscheffen subsidies CO2-reductie, handen af van onze Hedwigepolder.

Op het gebied van automobiliteit haalt de PVV de VVD rechts in. De maximumsnelheid op snelwegen mag naar 140 kilometer per uur, de flitsmarges worden verhoogd, de 80-kilometerzones verdwijnen als het Wilders ligt. Ook moeten er nog flink wat extra wegen bijkomen. Op dat budget bezuinigt hij dus niet.

De bouw kan wel juichen van zijn programma. De welstandscommissies kunnen verdwijnen en de dijken moeten van topkwaliteit zijn. Verder wil hij minder regels in de bouw, minder vergunningen en lagere leges. Ook moeten bouwbedrijven beschermd worden tegen oneerlijke concurrentie uit Midden- en Oost-Europa.

Volgens het programma heeft de economie veel te veel te lijden van vooral Brusselse regels. Daarom uit de EU en weg met de euro. Schiphol moet groeien, dus niet te moeilijk doen over regels en afschaffen van milieuzones.

Corporaties bleken de afgelopen jaren goed in speculeren, het aanschaffen van cruiseschepen en Maserati’s. Terug in hun hok dus.

Reageer op dit artikel