nieuws

Oplichter actief in het bouwmachine circuit

bouwbreed Premium

Een opmerkelijke email was het, maar de boodschap van Henk Uphoff is duidelijk. Weest gewaarschuwd, want er is een “oplichter actief in het bouwmachine circuit.” De oplichter gebruikt waarschijnlijk de schuilnaam Gerrit van Duijn en is gesignaleerd in de omgeving van Katwijk aan de Rijn.

Henk Uphoff is managing director van het in België (Deinze) gevestigde Machineryresale. Hij ervaart dat “sinds enige tijd een oplichter actief is die zich bezighoudt met het verduisteren en helen van bouwmachines en heftrucks. De man die zich zeer sociaal voordoet is in werkelijkheid een bedrieger, die geenszins van plan is de gehuurde machine te gaan betalen.”

Huren en niet terugbrengen

Inmiddels hebben zich volgens Uphoff al vier bedrijven gemeld die de dupe zijn geworden van de praktijken van de man, die zich in de markt van de (gebruikte) bouwmachines beweegt onder de naam van Gerrit van Duijn. “De man, gezet postuur in de leeftijd van circa begin zestig, dupeert bedrijven door machines te huren en niet meer terug te brengen, maar ze door te verkopen aan het buitenland zonder eerst het eigendom te hebben overgenomen.”

Tonnen schade

Volgens Uphoff loopt de schade van deze bedrijven inmiddels in de tonnen. De man is waarschijnlijk woonachtig in Katwijk a/d Rijn en hij probeert volgens Uphoff met allerlei valse beloften en smoesjes de betaling zo lang mogelijk te rekken. Om vervolgens nooit meer iets van zich te laten horen.

“Bedrijven in deze sector wordt aangeraden om uit te kijken voor de mooie praatjes van deze man. Bedrijven die inmiddels ook al gedupeerd zijn, wordt tevens aangeraden om aangifte te doen bij de politie.”

Uphoff zelf is voor nadere informatie te bereiken op henk@machineryresale.be en mobiel op +32 478 84 41 28.

Reageer op dit artikel