nieuws

Nederland weer een stukje groter

bouwbreed Premium

Nederland weer een stukje groter

Sinds gisteren is de Nederlandse kustlijn officieel elf kilometer langer. Even na twee uur ‘s middags opende Koningin Beatrix een klep in een persleiding waardoor het zand in de laatste opening stroomde van de zeewering van Maasvlakte 2.

Een paar uur later liepen de eerste medewerkers van Puma al over het sluitgat van zuid naar noord. De combinatie van Boskalis en Van Oord gaat de komende dagen nog door met het verbreden van de zeewering ter plekke. Dat gebeurt zowel van de binnenkant met een snijkopzuiger als vanaf de buitenkant met een sleephopperzuiger. De sluiting was live te volgen op televisie. Een heel leger aan cameraploegen registreerde deze mijlpaal in de aanleg van Maasvlakte 2. Op de foto slaat  koningin Beatrix (midden) vanuit een feesttent de afrondende werkzaamheden gade. Ze wordt vergezeld door directeur Hans Smits van Havenbedrijf Rotterdam (rechts) en directeur van de Projectorganisatie Maasvlakte 2 Ronald Paul (links). 

Reageer op dit artikel