nieuws

Minder woningen Gebouwd in Noord-Holland

bouwbreed

Het aantal woningen dat in Noord-Holland werd opgeleverde is vorig jaar met vier procent gedaald vergeleken met een jaar eerder.

In totaal werden in 2011 9462 huizen afgebouwd.  Dat blijkt uit de provinciale woningbouwmonitor van 2012.

“De daling is vooral groot in vergelijking met de jaren 2005-2009, toen de productie lag rond de 12.000 woningen per jaar”, zo licht de provincie toe. Los van nieuwbouw verkreeg de provincie ook 1995 woningen door splitsing en functieverandering. Bruto groeide het aantal huizen in de provincie hiermee tot 11.457.  “Maar omdat tegelijkertijd 2.768 woningen (bijvoorbeeld door sloop) zijn onttrokken aan de voorraad geeft dit een netto groei van 8.627 woningen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels